Rouwmeters

Loop je vast tijdens het rouwen? De rouwmeters helpen je om te beoordelen of jij of je kind belang hebben bij professionele hulp. Zoals van de huisarts, gespecialiseerde online ondersteuning of hulp van een therapeut. Omdat het rouwproces vaak onvoorspelbaar verloopt, is het goed om de rouwmeter op verschillende momenten in te vullen. Er zijn twee rouwmeters: een voor volwassenen en een voor kinderen.


Rouwmeter voor volwassenen

De rouwmeter TGI-SR+ helpt je om te beoordelen of je baat hebt bij professionele hulp. Dat kan zijn van de huisarts, gespecialiseerde online ondersteuning of hulp van een therapeut. Omdat het rouwproces vaak grillig verloopt, is het goed om de rouwmeter op verschillende momenten in te vullen en steeds opnieuw ‘in te checken’ hoe het gaat.

Rouwmeter voor kinderen

De rouwmeter voor kinderen is een zelftest, waarvan de uitkomsten je inzicht geven in hoeverre jouw kind wel of geen professionele hulp kan gebruiken bij het rouwproces. De rouwmeter voor kinderen is ontwikkeld door onderzoekers van Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen én samen met kinderen.