We weten nog niet zo veel over hoe we complexe rouw bij kinderen goed en snel kunnen herkennen en hoe we deze kinderen het beste kunnen helpen. Het onderzoek TrafVic Kids gaat hier verandering in brengen.
De meeste kinderen kunnen een verlies van een dierbare met hulp van familie en vrienden goed verwerken. Maar sommigen lopen vast in hun verwerking. Zij kunnen lang heel boos of verdrietig zijn, waardoor ze problemen kunnen ervaren die hun leven thuis, op school of bij hun bijbaantje en daarbuiten lastig maken. Als iemand voor een lange tijd zulke ernstige problemen heeft die het dagelijks leven beperken, spreken we van complexe rouw. Maar hoe herken je dat op tijd bij kinderen?
Het eerste doel van het onderzoek TrafVic Kids is het ontwikkelen van een vragenlijst zodat wij symptomen van complexe rouw bij kinderen beter kunnen herkennen.
Maar we willen meer met dit onderzoek bereiken. Als eerste willen we graag meer inzicht krijgen in de impact van het rouwproces van ouders en/of verzorgers op het rouwproces van hun kinderen (onderzoek binnen het gezin). En tot slot willen we een specialistische behandeling ontwikkelen voor kinderen die problemen ervaren na het verlies van een dierbare door een verkeersongeval.
Bekijk onderstaande brochure voor meer informatie over het onderzoek.
Deze website is ontwikkeld door Fonds Slachtofferhulp.
Jaarlijks worden 1,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. We helpen slachtoffers en nabestaanden hun kracht te hervinden.