Herken complexe rouw bij kinderen

We weten nog niet zo veel over hoe we complexe rouw bij kinderen goed en snel kunnen herkennen en hoe we deze kinderen het beste kunnen helpen. Het onderzoek TrafVic Kids gaat hier verandering in brengen.

TrafVic Kids

De meeste kinderen kunnen een verlies van een dierbare met hulp van familie en vrienden goed verwerken. Maar sommigen lopen vast in hun verwerking. Zij kunnen lang heel boos of verdrietig zijn, waardoor ze problemen kunnen ervaren die hun leven thuis, op school of bij hun bijbaantje en daarbuiten lastig maken. Als iemand voor een lange tijd zulke ernstige problemen heeft die het dagelijks leven beperken, spreken we van complexe rouw. Maar hoe herken je dat op tijd bij kinderen?

Het eerste doel van het onderzoek TrafVic Kids is het ontwikkelen van een vragenlijst zodat wij symptomen van complexe rouw bij kinderen beter kunnen herkennen.

Maar we willen meer met dit onderzoek bereiken. Als eerste willen we graag meer inzicht krijgen in de impact van het rouwproces van ouders en/of verzorgers op het rouwproces van hun kinderen (onderzoek binnen het gezin). En tot slot willen we een specialistische behandeling ontwikkelen voor kinderen die problemen ervaren na het verlies van een dierbare door een verkeersongeval.

Bekijk onderstaande brochure voor meer informatie over het onderzoek.

Meld je aan

Het is mogelijk om jezelf en jouw kind aan te melden voor het onderzoek TrafVic Kids via een online formulier. Dat kan via onderstaande knop.