Over de zelfhulpmodule rouw en corona

Wanneer een dierbare plotseling overlijdt kan het rouwproces behoorlijk ingewikkeld zijn. Misschien heb je moeite om dagelijkse bezigheden uit te voeren en ‘normaal’ te functioneren. Het kan zijn dat het rouwen je leven blijft beheersen. En dat het leven weer oppakken nog heel ver weg lijkt. Is jouw dierbare overleden tijdens de coronacrisis (ongeacht de doodsoorzaak) en herken je je hierin? Dan kan de online zelfhulpmodule Rouw en Corona je misschien helpen.


Wat kan je verwachten?

In deze online zelfhulpmodule krijg je onder andere uitleg over mogelijke emotionele reacties na het overlijden van een dierbare tijdens de coronacrisis. Daarnaast sta je stil bij het verhaal van het verlies van de dierbare e, gedachten die het rouwproces mogelijk in de weg staan, en waardevolle activiteiten die helpend kunnen zijn om het leven weer op te pakken. Jouw gedachten, gevoelens en gedrag staan hierbij centraal. Met behulp van verschillende opdrachten worden je handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op je leven na het  overlijden van jouw dierbare.

Voor wie is het geschikt?

De online zelfhulpmodule Rouw en Corona is geschikt voor volwassenen die tenminste drie maanden geleden een dierbare zijn verloren tijdens de coronacrisis (ongeacht de doodsoorzaak).

Ontwikkeld door experts

De online zelfhulpmodule Rouw en Corona is ontwikkeld door prof dr. Paul Boelen van Universiteit Utrecht, prof dr. Jos de Keijser van Rijksuniversiteit Groningen en dr. Lonneke Lenferink (onderzoeksleider) van Universiteit Twente.

Kosteloos

De module wordt kosteloos aangeboden door Fonds Slachtofferhulp en het e-Healthplatform Gezondeboel. Je kunt daar een account aanmaken en de zelfhulpmodule volgen.