Online zelfhulpmodule

Wanneer een dierbare plotseling van je wordt afgenomen door een moord of een ramp, zoals bijvoorbeeld de MH17 vliegramp, kan het rouwproces behoorlijk ingewikkeld zijn. Misschien heb je moeite om dagelijkse bezigheden weer op te pakken en ‘normaal’ te functioneren. Het kan zijn dat het rouwen eigenlijk je leven blijft beheersen. En dat een ‘normaal’ leven nog heel ver weg lijkt. Herken je je hierin? Dan kan een online zelfhulpmodule je misschien helpen.

Ontwikkeld door experts

De online module ‘rouw na moord’ is het best geschikt en is ontwikkeld door dezelfde experts die de behandeling ontwikkeld hebben voor de therapeuten van het Netwerk Traumatisch Verlies.

De online module rouw na moord is beschikbaar via het e-Healthplatform Gezondeboel. Je kunt daar een account aanmaken en de zelfhulpmodule volgen. De kosten zijn € 49,95.

Wat kan je verwachten?

In deze online zelfhulpmodule krijg je onder andere uitleg over een rouwproces. Daarnaast sta je stil bij de rouwperiode, het praten over verlies en bij de reacties van anderen. Jouw gedachten, gevoelens en gedrag staan hierbij centraal. Met behulp van verschillende opdrachten worden je handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op je leven na het doormaken van het plotselinge verlies.

Voor wie is het geschikt?

Deze module is bedoeld voor volwassenen die een rouwperiode doormaken na een plotseling verlies zoals door moord, doodslag of een ramp.

Wat zijn de kosten?

Het volgen van deze online zelfhulpmodule kost je € 49,95. De module wordt aangeboden door het e-Healthplatform Gezondeboel. Je kunt daar een account aanmaken en de zelfhulpmodule volgen. Vervolgens blijf je altijd kosteloos toegang houden tot deze module.